Kategoria: Łatwe dania

Sałatka ambrozja
Pianki cukrowe, których nie wykorzystamy w tym przepisie nie stwardnieją, jeśli będziemy je przechowywać w zamrażalniku.

Piersi kurczaka z cytryną i koperkiem
Z cytryną i koperkiem przygotowuje się zazwyczaj ryby, ale kurczak z tymi dodatkami jest równie dobry. Piersi kurczaka, najpierw podsmażone, a potem podduszone w sosie, są miękkie i soczyste.

Polędwica wołowa z ziołami
Jeśli zostanie trochę pieczonej wołowiny z poprzedniego dnia, można pokroić ją na wąskie paseczki, dodać cebulę, paprykę i dressing do sałatek, a następnie wymieszać i wstawić do lodówki, aby sałatka się przegryzła.

Chłodnik z porów
Chłodnik przypomina krem z porów o nazwie Vichyssoise, podawany zazwyczaj na zimno. Jeśli jednak nie ma czasu na studzenie, można zjeść zupę na gorąco.

Nektarynki z owsianą posypką
Uduszone nektarynki posypane złocistą kruszonką z płatków owsianych to przepyszny deser, który przyrządza się błyskawicznie. SKALA TRUDNOŚCI: Łatwy CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut LICZBA PORCJI: 4…

Sałatka makaronowa ze szparagami
Lekka sałatka makaronowa ze szparagami stanowi idealną propozycję na kolację.