Kategoria: Łatwe dania
Sandwicze z indykiem
Łatwy, chociaż nieoczywisty przepis na smaczne sandwicze z indykiem. Idealny pomysł na pożywną kolację dla całej rodziny. Dodatek warzyw wzbogaca ilość składników odżywczych!
Omlet z brokułami, pomidorami i ementalerem
Ten omlet z dwoma wspaniałymi warzywami ma korzystny wpływ na serce i ogromne wartości odżywcze.
Szybkie sposoby na sałatki
Jedzenie urozmaicone sałatkami jest bardziej kolorowe, zdrowe i dostarcza więcej składników odżywczych. Proponowane tu sałatki można zestawiać z mięsem lub rybą.
Granola z migdałami
Pyszne i zdrowe śniadanie na słodko. Granola z migdałami nadaje się idealnie dla osób, którym zależy na zdrowym trybie życia i ograniczeniu spożycia tłuszczów.
Dynia pieczona z czerwoną cebulą i szałwią
Do niedawna dynia kojarzyła się nam najczęściej z pestkami lub marynatą. Dziś to warzywo zyskuje coraz większą popularność. To bardzo dobrze, bo dynia jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Można z niej też przyrządzić wiele różnych potraw, między innymi apetyczne dodatki do dań głównych.
Boeuf Stroganow z polędwicy
To jedno z najbardziej znanych mięsnych dań jest przygotowywane w różnych wersjach. Ta jest wyjątkowo prosta, a nadal bardzo smaczna.
Klasyczne gazpacho
Ta tradycyjna hiszpańska zupa pełna jest aromatu oraz witamin, ponieważ wszystkie warzywa użyte do jej przyrządzenia pozostają surowe. Chłodne gazpacho z dodatkiem wiejskiego pieczywa z nasionami doskonale nadaje się na prosty obiad bądź na letnią kolację.
Łatwa stratta z kiełbasą
Łatwą strattę z kiełbasą przygotowuje się bardzo szybko. W odróżnieniu od klasycznego dania tego typu, nie trzeba jej robić poprzedniego wieczoru. Wystarczy poświęcić tej zapiekance zaledwie kilka chwil po przebudzeniu i wstawić ją do piekarnika.
Mufinki z brązowym cukrem i płatkami owsianymi
Słodkie mufinki, które możemy przygotować szybko i z wykorzystaniem brązowego cukru. Do podania zarówno przy niedzielnym stole, jak i na co dzień.
Brokuły zapiekane z serem
Wyrazisty smak tego wyjątkowo zdrowego warzywa nieco łagodnieje w trakcie pieczenia. Według tego przepisu jest ono wymieszane z czosnkiem, pikantną papryką i oliwą z oliwek, tworząc prosty, lecz smakowity dodatek do głównej potrawy.