Kategoria: Łatwe dania

Poncz cytrusowy
Składniki ponczu można schłodzić przed wymieszaniem, aby nie trzeba było dodawać do gotowego napoju kostek lodu, które po rozpuszczeniu rozcieńczają poncz.

Lekko ścięta jajecznica
Klasyczne, pyszne śniadanie urozmaicone serem i cebulką pozwoli dobrze zacząć każdy dzień.

Sałatka Cezara
To ciekawsza wersja klasycznej sałatki Cezar z dodatkiem kaparów i anchois.

Sałatka z warzyw korzeniowych
Warzywa korzeniowe to doskonały składnik sałatek. Skosztujmy tej barwnej mieszanki warzyw polanej kremowym sosem o niskiej zawartości tłuszczu. Jest ona znacznie smaczniejsza niż ociekająca majonezem sałatka ziemniaczana. Można ją podać jako lekki lunch, a także jako dodatek do mięsa lub ryby z grilla.

Fettuccine z sosem Alfredo
Śmietankowy sos Alfredo to jeden z najlepszych dodatków do makaronu. Możesz podać go z każdym rodzajem makaronu i zawsze będzie tak samo dobry.

Sałatka z tuńczyka i różowego grejpfruta
Zamiast grejpfruta można dodać pokrojonego pomidora i czarne oliwki, sałatka będzie równie smaczna.