Kategoria: Łatwe dania
Chili con queso z warzywami
Wyśmienite pikantne chili z sosem serowym najlepiej smakuje z pokrojonymi na kawałki świeżymi warzywami, bogatymi w przeciwutleniacze.
Jabłka zapiekane z cydrem
Proste do przygotowania danie idealne na popołudniową przekąskę. Deser podawany na ciepło z przyjemnym dodatkiem cydru.
Goujon ze złocicy z sosem tatarskim
Paski mięsa złocicy, upieczone na złoto w chrupiącej panierce, w środku są miękkie i soczyste. Podajemy je z sosem tatarskim – znakomitym dodatkiem do niemal każdej potrawy z białych ryb.
Topiony camembert z żurawinami
Kromki chrupiącego chleba, przykryte kremowym, roztopionym serem i posypane świeżymi ziołami, podajemy po lekkim podpieczeniu na zielonych listkach sałaty z sosem z żurawin.
Ciasteczka owsiane z jabłkami
Pyszne ciasteczka autorstwa Kingi z Gdańska. Spróbowaliśmy je zrobić samodzielnie i możemy zdecydowanie pochwalić za inwencję!
Ciasteczka pomarańczowo-sezamowe
Ciasteczka owsiane z dodatkiem pomarańczy z pewnością zasmakują całej rodzinie. Przygotowuje się je i piecze szybko. Najlepiej podawać na śniadanie ze świeżymi owocami lub jogurtem.
Smażony kalafior z papryką
Kalafior ma łagodny smak, dlatego idealnie pasuje do wszystkich mięsnych i rybnych dań.
Bułki z brzoskwiniami, serem brie i kiełkami
Brzoskwinie i warzywa, z których się przyrządza tę pyszną kanapkę, dostarczają wielu substancji odżywczych.
Kokosowy kurczak
Niezwykły przepis na klasyczne filety z kurczaka. W panierce znajdą się bowiem… wiórki kokosowe.
Świeże musli owocowe
Taka świeża mieszanka płatków i pestek z soczystymi owocami urozmaici śniadanie osobom, które wcześniej jadały tylko suszone musli. Zawiera wiele świeżych składników. Polecamy na początek dnia.