Kategoria: Łatwe dania
Sałatka krabowa supreme
Sałatka krabowa to idealny dodatek do dań z grilla. Połączenie krabów z papryką i selerem dostarczy wielu witamin.
Sałatka ziemniaczana z bresaolą i sosem chrzanowym
Sałatka ziemniaczana jest najbardziej popularna w wersji kalorycznej i tłustej, lepiej ją jednak przygotować z dodatkiem chudego serka śmietankowego oraz sosu chrzanowego na bazie jogurtu. Ugotowane, ciepłe ziemniaki miesza się z sosem i podaje z bresaolą, czyli włoską suszoną wołowiną.
Placek malinowy
Żeby bez trudu pokroić placek z kremowym nadzieniem wystarczy włożyć ostry nóż do gorącej wody, a potem go osuszyć.
Szaszłyki z kurczaka z sosem czosnkowym
Niezwykle proste i smaczne danie, któremu smaku dodaje domowy sos czosnkowy.
Tequila Mojito
Żeby urozmaicić smak tradycyjnego Mojito wystarczy zastąpić rum tequilą blanco.
Pieczony rozbratel z rozmarynem
Wołowina jest gotowa, gdy termometr do mięsa pokazuje temperaturę 65°C dla mięsa półkrwistego, 70°C dla średnio wypieczonego i 75°C dla mocno wypieczonego.
Zupa z białej fasoli
Warzywa strączkowe skutecznie przeciwdziałają starzeniu się organizmu, ponieważ zawierają białko i błonnik, który zapewnia sprawne działanie układu pokarmowego i serca.
Krem waniliowy
Żeby zamienić krem waniliowy w migdałowy wystarczy zamiast esencji waniliowej dodać 1/2-3/4 łyżeczki esencji migdałowej.
Rybne taco
To wyjątkowo atrakcyjne danie rybne. Słodkie mango idealnie komponuje się z pikantnym chili, tworząc orzeźwiającą salsę. Mango jest wyjątkowo bogate w beta-karoten, witaminę C, potas i błonnik oraz zawiera enzym łagodzący dolegliwości żołądkowe. Nawet tortille ukurydziane są dobrym źródłem przeciwutleniaczy.
Zapiekanka croque monsieur
Tosty wyśmienicie smakują z mieszanką liści różnych gatunków sałaty.