Kategoria: Łatwe dania

Żeberka wołowe w marynacie miodowej
Żeberka wołowe to łatwa i szybka w przygotowaniu potrawa, więc bez trudu można ją podać domownikom nawet po długim dniu pracy.

Małe bagietki z wędzonym indykiem
Małe bagietki o miękkim miąższu i chrupiącej skórce doskonale nadają się do przygotowania szybkich przekąsek. W tym przepisie twarde oraz miękkie warzywa podaje się z plastrami pysznego wędzonego indyka. Tak przygotowane kanapki są zdrowe i pożywne.

Tunezyjskie briki
Według tradycyjnego przepisu te małe pierożki smaży się w głębokim oleju, ale my upieczemy je, żeby były mniej tłuste. Doskonale nadają się one na lunch lub piknik, podawane z salsą pomidorową lub jogurtem z dodatkiem mięty oraz z sałatą.

Koktajl pomidorowy
Ten wytrawny koktajl wpływa korzystnie na kości. Dostarcza wapnia pochodzącego z jogurtu i witaminy C z pomidorów.

Niemiecka sałatka ziemniaczana
Gorące ziemniaki łatwiej wchłaniają inne smaki niż zimne. Dressing należy przygotować w osobnej misce i polać nim ziemniaki, a następnie wymieszać delikatnie, tak aby się nie rozpadły.

Ciasto z makiem i żurawinami
Bardzo łatwe ciasto, które będzie równie smaczne jeśli nie dodamy do niego maku.