Kategoria: Łatwe dania
Makaron z sosem bez gotowania
Surowe świeże warzywa, w przeciwieństwie do gotowanych, nie tracą witamin.
Naleśniki z maślanką
Porcja ciasta przewidziana jest dla dwóch osób, ale niezjedzone naleśniki można zamrozić na później.
Minifrittaty
Minifrittaty można podawać na gorąco lub na zimno, z sałatą rzymską wymieszaną z cienkimi plasterkami ogórka i wiórkami parmezanu.
Magiczne tiramisu
Prosta i szybka, a mimo to bardzo wykwintna wersja pysznego włoskiego deseru. Kto go spróbuje, nie będzie się zastanawiał, dlaczego nadano mu taką nazwę (Tira mi su znaczy po włosku Postaw mnie na nogi).
Przegrzebki z pomidorkami cherry
Bogate w białko przegrzebki z malutkimi pomidorkami pełnymi witaminy C są szybkie do przygotowania. Podaje się je na stół bezpośrednio z patelni, jeszcze skwierczące.
Krewetki stir-fry z groszkiem
Witamina E, zawarta w krewetkach, i witamina C, obecna w groszku, wzmacniają odporność.
Gulasz irlandzki
Klasyk kuchni irlandzkiej został w tej potrawie wzbogacony o większą ilość warzyw.
Curry z Karaibów
Przyprawy do curry, czyli imbir, papryczka chili i ziele angielskie, zawierają korzystne dla zdrowia fitozwiązki.
Ciasteczka z całuskami
Ciasto z masłem orzechowym jest gęste, więc ciasteczka przed pieczeniem należy spłaszczyć.
Wiosenny koktajl cytrynowy
Orzeźwiający i obłędnie smaczny koktajl, który można podać podczas każdego spotkania towarzyskiego.