Kategoria: Łatwe dania
Ciasto czekoladowo-kokosowe
Przygotowanie ciasta czekoladowo-kokosowego nie zajmuje zbyt dużo czasu, ponieważ robi się je z ciasta w proszku. Gotowy placek smaruje się masą z pianek cukrowych i wiórków kokosowych, a następnie polewa roztopioną czekoladą i posypuje płatkami migdałów.
Sajgonki na zimno
Nie należy zostawiać sajgonek zbyt długo bez przykrycia, ponieważ papier ryżowy wyschnie i nie będzie smaczny. Najlepiej zawinąć je w folię spożywczą lub wilgotną ściereczkę.
Praliny z masłem orzechowym
Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, możemy zrobić domowe praliny z masłem orzechowym. Przygotowuje się je w małych foremkach do lodu.
Sos wiśniowy
Sos wiśniowy to wspaniały dodatek do ciast, deserów, a nawet niektórych mięs. Urozmaici smak naszych wypieków, a przygotowuje się go w zaledwie 10 minut.
Sałatka z kurczaka z orzo
Ta pyszna sałatka, którą można z łatwością przygotować w 20 minut będzie bardzo odżywczym śniadaniem.
Grillowany łosoś
Mięso łososia nie rozpada się tak łatwo podczas obróbki cieplnej dlatego idealnie nadaję się na grilla.
Linguine ze szpinakowym pesto
Sos ze szpinaku i papryki jest bogaty w fitozwiązki, które chronią przed ślepotą w wieku starczym.
Pasta musztardowa
Prosty pomysł na przekąskę. Wystarczy paczka precelków i pasta, którą robi się błyskawicznie.
Makaron z kiełbasą i papryką
Każda odmiana papryki zawiera fitozwiązki, które chronią przed chorobami serca, udarami i nowotworami.
Szaszłyki z rostbefu i warzyw
Pieczone na grillu szaszłyki to świetna alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy. W dodatku z licznymi warzywami.