Kategoria: Łatwe dania

Smażony kurczak po wiejsku
Po co kupować całego kurczaka, skoro można przyrządzić smażonego kurczaka po wiejsku z samych udek i podudzi?

Grzyby z pikantnym nadzieniem
Wyjątkową przekąską dla dwóch osób są grzyby z pikantnym nadzieniem. Wyrazisty smak zawdzięczają zielonej papryce, cebuli i pieprzowi kajeńskiemu.

Grzany cydr
Nic tak skutecznie nie rozgrzeje w chłodny jesienny wieczór jak grzany cydr.

Pieczony pasternak
Pasternak to warzywo korzeniowe przypominające pietruszkę. Ma słodki, lekko orzechowy smak i jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych.

Mongolskie fondue
To doskonały pomysł na przekąskę podczas spotkania towarzyskiego. Każdy ma okazję przygotować dla siebie to co lubi.

Domowe mojito
Sławny drink, ale w domowym wydaniu. Nie trzeba używać shakera!