Kategoria: Łatwe dania

Mrożony jogurt brzoskwiniowy
Pyszny i niskokaloryczny deser? Nic prostszego! Przygotuj mrożony jogurt brzoskwiniowy.

Naleśniki z dynią
Miąższ dyni – świeży, mrożony i konserwowy – zawiera dużo błonnika i jest znakomitym źródłem beta-karotenu.

Sandwicze z pastą jajeczną
Pyszne kanapki z pastą jajeczną domowej roboty. Proponujemy wykorzystać chleb razowy.

Brokuły i kalafior z sosem śmietanowym
Sos śmietanowy z dodatkiem bogatego w przeciwutleniacze soku marchewkowego jest równie zdrowy, jak podane z nim warzywa.

Eskalopki cielęce z szałwią i cytryną
Eskalopki nie powinny być grubsze niż 0,5 cm ponieważ szybciej się wówczas usmażą.

Krewetki z koprem włoskim
Krewetki dostarczają dużo witaminy B12, a koper włoski, pomidory i cebula – witaminy C.