Kategoria: Łatwe dania

Ryba na sposób orientalny
Gotowanie na parze jest jedną z najzdrowszych metod przygotowywania warzyw i ryb o niskiej zawartości tłuszczu, bo dzięki niej tracą najmniej witamin.

Kurczak w pieprzu z sosem śmietanowym z brandy
Piersi kurczaka obtoczone w pieprzu są bardzo pikantne, ale sos śmietanowy aromatyzowany brandy łagodzi ich ostry smak.

Sałatka z tuńczyka i białej fasoli
Sosy do sałatek wcale nie muszą być tłuste, by doskonale smakowały. Podstawą tego pysznego sosu winegret jest bogaty w witaminy sok pomidorowy.

Toskańska zupa fasolowa
Wyśmienita kuchnia regionu Toskanii charakteryzuje się różnorodnością świeżych, zdrowych składników oraz prostymi sposobami przyrządzania potraw. Proponowana przez nas zupa fasolowa jest tego dobrym przykładem.

Zupa kalafiorowa z serem gruy`ere
Porcja tej pysznej zupy zaspokoi dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu na witaminę C.

Kurczak pieczony z pomidorami
Orzechy brazylijskie są wyjątkowo bogate w selen, pierwiastek śladowy będący przeciwutleniaczem. Dodają one chrupkiej konsystencji i własności odżywczych panierce, w której obtoczone są piersi. Dodatkowo panierka ta zawiera kiełki pszenicy, wyjątkowo bogate w witaminę E i kwas foliowy.