Kategoria: Łatwe dania

Letnia zupa jarzynowa
Mieszanka różnych warzyw dostarcza wielu różnych witamin i soli mineralnych.

Sałatka z kaczką i przyprawą pięć smaków
Tę sałatkę warto przyrządzić, kiedy zostało nam trochę pieczonej kaczki z poprzedniego dnia. Możemy wtedy użyć mięsa z wszystkich części, nie tylko z piersi.

Dżem pomarańczowo-gruszkowy
Prosty przepis na pyszny dżem pomarańczowo-gruszkowy. Świetna alternatywa dla kupnych dżemów ze sklepu – zwłaszcza, jeśli mamy gruszki prosto z sadu.

Makaron z fetą i miętą
Warto kupić fetę w oliwie. Oliwę tę można będzie wykorzystać do doprawienia makaronu.

Glazurowane warzywa
Warzywa można obgotować dzień wcześniej, a następnie wystudzić je w misce z zimną wodą i lodem, odsączyć i wstawić do lodówki. Przed podaniem odgrzać warzywa w glazurze.

Deser malinowo-truskawkowy
Słodki, owocowy i kolorowy deser do błyskawicznego podania. W naszej propozycji małą ilością kalorii!