Kategoria: Łatwe dania

Marchewka po azjatycku to nowy wymiar gotowania. Kinpira nie ma sobie równych
Kinpira to szybki dodatek do dań o azjatyckich korzeniach. Pasuje do dań japońskich, koreańskich, ale też do kotleta z kurczaka.

Jajko poche z pastą z awokado na chrupiącej grzance. Efektowne śniadanie jak z hotelu
Choć tytuł brzmi, jakby przygotowanie tego posiłku miało trwać wieki, to w rzeczywistości zrobisz to w mgnieniu oka. Jednak pewne jest, że kiedy kogoś nim…

Łosoś pieczony pod ziołową kruszonką. Efektowne, choć banalnie proste danie
Pieczony łosoś to danie proste, efektowne, a jednocześnie bardzo eleganckie. Już na sam jego widok cieknie ślinka. Spróbuj raz, a już na zawsze wpiszesz go do repertuaru swoich kulinarnych pewniaków.

Domowy ramen. Kulinarna podróż do Azji bez wychodzenia z domu
Ramen to jedno z tych modnych dań, które jada się w wielkich miastach na całym świecie. Ale w domu też można je przygotować i to dość prosto.

Indyk pieczony w maśle orzechowym. Doskonały lunch z niskim indeksem glikemicznym
To danie, to dowód, że zdrowe jedzenie może być pyszne i prezentować się, jak z dobrej restauracji.

Zrób sobie ajwar. Te słoiczki w spiżarni to prawdziwe złoto
Bałkańska pasta z pieczonej papryki na dobre skradła serca smakoszy na całym świecie. Nic dziwnego, ajwar pasuje do wszystkiego: od krakersów, aż po pieczoną karkówkę. Tym razem musisz wrobić własną.