Kategoria: Łatwe dania

Zrób sobie ajwar. Te słoiczki w spiżarni to prawdziwe złoto
Bałkańska pasta z pieczonej papryki na dobre skradła serca smakoszy na całym świecie. Nic dziwnego, ajwar pasuje do wszystkiego: od krakersów, aż po pieczoną karkówkę. Tym razem musisz wrobić własną.

Tarta z kurkami i serem blue, którą oczarujesz gości
To połączenie smaków jest tak idealne, że aż żal się nim nie podzielić, kiedy podejmujesz gości.

To jego czas! Krem z pomidorów lepszy niż u Gessler
Nie ma większej satysfakcji dla ogrodnika, niż obfity zbiór pomidorów z własnej uprawy.

Minibeziki z jagodami. Najlepszy deser lata
To już ostatnie chwile, żeby najeść się pysznych jagód, czas więc dać im doskonałe tło i upiec najlepsze beziki z kremowym mascarpone i sezonowymi owocami.

Hit z TikToka 'feta pasta’. Ale jeszcze lepsza
Każdy widział ekspresowy makaron z pieczoną fetą i pomidorkami w mediach społecznościowych. Teraz w szczycie lata przygotowanie go ma większy sens, bo pomidory są słodkie, aromatyczne, a do tego na wyciągnięcie ręki mamy pyszne cukinie, które w tej wersji robią różnicę.

Krokodylki. Ogórki konserwowe z chilli
Krokodylki to must have każdej domowej spiżarni. Obok tych w musztardzie, to chyba jeden z najpopularniejszych przetworów.