Kategoria: Kolacje
Sałatka z kaczką
Kaczkę można zastąpić mięsem gotowanego indyka, które pozostało z poprzedniego dnia, a zamiast plasterków jabłka, dodać cząstki pomarańczy.
Kanapka klubowa
Pierwszą warstwę kanapki można urozmaicić kawałkami pieczonej piersi kurczaka lub plastrami indyka.
Frittata z kurczakiem i fasolką szparagową
Ta frittata świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, dlatego można przygotować ją wcześniej i spakować na wyprawę piknikową.
Ryż z serem i szparagami
Jest to bardzo proste i atrakcyjne danie wegetariańskie. Ryż gotujemy w wywarze, mieszamy z groszkiem, szparagami i serem, a potem zapiekamy, najlepiej każdą porcję w osobnej foremce.
Dżem z karmelizowanej cebuli
Ten dżem zaskoczy was swoim smakiem i będzie to bardzo pozytywne zaskoczenie.
Jedno danie na kilka sposobów – ratatuja
Ratatuja – klasyczne danie z duszonych warzyw – to doskonały dodatek do mięsa, kurczaka czy ryby.


