Kategoria: Kolacje

Omlet z łososiem i karczochami. BONUS: alternatywy
Eleganckie i pożywne danie z jajek. Wystarczy usmażyć omlet z wędzonym łososiem, aromatycznym koperkiem i kwaśną śmietaną. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem i zieloną sałatą.

Sałatka szpinakowa z cieciorką
Nie musimy jadać ciężkostrawnych sałatek szpinakowych z mnóstwem tłuszczu i cholesterolu. Ta chrupka, świeża i pyszna sałatka jest bogata w przeciwutleniacze, błonnik i substancje chroniące przed rakiem.

Pierożki z kiełbasą i serem
Szalenie prosty przepis na pierożki. Nadają się idealnie jako przekąska między posiłkami.

Sałatka makaronowa z serem pleśniowym
Zaletą naszej sałatki jest wspaniały sos vinegret z orzechami włoskimi. W dodatku najlepszy smak uzyskamy, dodając plasterki bekonu.

Tarty śródziemnomorskie
Tarty z pesto, pomidorami i serem ricotta przyrządza się szybko z gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego. Podawać z sałatką z sałaty radicchio lub z białej kapusty.

Fajitas z kurczakiem
Zamiast piersi kurczaka można użyć wołowiny lub zrobić fajitas w wersji wegetariańskiej bez mięsa.