Kategoria: Kolacje

Sandwicze z pastą jajeczną
Pyszne kanapki z pastą jajeczną domowej roboty. Proponujemy wykorzystać chleb razowy.

Razowiec na zimę
Zarodki pszenicy i otręby znajdujące się w mące razowej zawierają witaminę E i błonnik – substancje, które ulegają zniszczeniu podczas produkcji mąki białej. Dynia dostarcza dodatkowej dawki błonnika.

Jajka po meksykańsku
Papryka, chili, pomidory i awokado to połączenie pełne witamin, inspirowane kuchnią meksykańską.

Sufleciki z trzema serami
Ostre, bezmięsne sufleciki dla fanatyków serów. Wyglądają bardzo smakowicie i nadają się do podania jako przystawka.

Zielona zupa krem
Każdy łyk delikatnej, kremowej zupy ze szpinaku i boćwiny dostarcza dużej ilości beta-karotenu.

Placek kukurydziany z patelni
Jeśli ci się spieszy, możesz przyrządzić placek kukurydziany. Ciasto smaży się na patelni. Jest gotowe w 15 minut.