Kategoria: Kolacje
Sałatka Cezara
To ciekawsza wersja klasycznej sałatki Cezar z dodatkiem kaparów i anchois.
Sałatka z tuńczyka i różowego grejpfruta
Zamiast grejpfruta można dodać pokrojonego pomidora i czarne oliwki, sałatka będzie równie smaczna.
Jambalaya wegetariańska
Pyszne danie kuchni kreolskiej. To zdrowa potrawa zupełnie bez mięsa. Warto ją spróbować podczas eksperymentowania w kuchni.
Sałatka makaronowa ze szparagami
Lekka sałatka makaronowa ze szparagami stanowi idealną propozycję na kolację.
Sandwicze z pastą z tofu
Kanapki z pastą tofu są idealne na szybkie śniadanie, lub kolację. Z powodzeniem można zabrać je też ze sobą do pracy.
Zupa z kurczakiem i cieciorką
Hiszpanie lubią przygotowywać tę pożywną zupę z dodatkiem wędzonej papryki w proszku, aby była bardziej rozgrzewająca i aromatyczna. Cieciorkę można zastąpić białą fasolą z puszki, na przykład cannellini.
Quiche z kurczakiem i brokułami
Quiche to odmiana tarty w śmietanowo-jajecznej zalewie. Potrawa ta początkowo przypominała pizzę, ponieważ, tak jak ona, była robiona na spodzie z ciasta chlebowego. Później jednak przepis udoskonalono i ciasto chlebowe zostało zastąpione kruchym. Tak powstało danie, które od wieków zachwyca smakiem.
Sałatka z bocconcini i pomidorów
Sałatkę można podawać jako lekką przystawkę z chrupiącym chlebem.
Serowe bułeczki scones ze szczypiorkiem
Bułeczki są znakomite bez żadnych dodatków lub tylko z masłem. Można podać je również jako dodatek do zup i gulaszu.
Muffuletta z kurczakiem
Kanapki muffuletta pochodzą z Nowego Orleanu, gdzie należą do najbardziej lubianych przekąsek. Przygotowuje się je z dużego okrągłego bochenka chleba.