Kategoria: Kolacje

Baranina w chlebie pitta
Ciepła pitta wypełniona pikantną baraniną i kruchą sałatą to północnoafrykańska potrawa na szybki i smaczny lunch. Chudą baraninę smaży się z czosnkiem, imbirem, sosem harissa i miętą.

Bajgle z pastą serowo-ziołową
Odrobina natki pietruszki w potrawach nadaje im świeży aromat i piękny zielony kolor, jednak dopiero kiedy jest jej dużo, można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. W tej pysznej paście z chudego serka kremowego jest sporo zieleniny, więc smakuje wybornie i dostarcza organizmowi wielu wartości odżywczych.

Kanapki z bananem i masłem orzechowym
Kanapka z masłem orzechowym to klasyczna amerykańska przekąska. Podobno był to ulubiony przysmak Elvisa Presleya – króla rock and rolla.

Grzanki z pesto i kozim serem
Grzanki z pesto i serem możemy przygotować wcześniej, wstawić do lodówki i podpiec na grillu tuż przed podaniem.

Quiche z kalafiorem i serem cheddar
Francuski wypiek w formie placka, który można zjeść zarówno na obiad, jak i na kolację. To danie zupełnie inne od popularnej tarty.

Makaron z brokułami
Prosty, wegański makaron z dodatkiem brokułów i pieczarek. Przygotowuje się go bardzo szybko i jest ciekawym pomysłem na kolację we dwoje.