Kategoria: Kolacje
Ryż smażony z szynką
W przepisie można użyć ryżu aromatycznego, na przykład basmati, japoński czy jaśminowy, zawiera naturalne substancje, które zapewniają mu ciekawy aromat i smak.
Łatwa sałatka nicejska
Nasz przepis mozecie potraktować jako bazę, urozmaicając sałatkę o swoje ulubione warzywa, np. paprykę lub pomidora.
Bakłażanowe roladki
W odróżnieniu od wielu innych dań z bakłażanów, które dosłownie pływają w tłuszczu, te roladki zawierają niewiele oliwy. Polubią je nie tylko wegetarianie, lecz również wielbiciele mięsa. Roladki można przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.
Wiejska sałatka grecka
W tej sałatce wykorzystujemy małe ogórki gruntowe, ale jeśli nie uda ci się ich kupić, możesz wykorzystać ogórka sałatkowego.
Świderki z tuńczykiem i cukinią
Sos do tej kolorowej sałatki ma słodko-kwaśny smak, który świetnie komponuje się z cukinią, tuńczykiem, pomidorami i makaronem. To danie jest smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podajmy je z ciepłym chlebkiem pita, którym będziemy mogli wytrzeć z talerza pyszny sos.
Makaron z serem dla dwojga
Kiedy podasz na stół makaron z serem dla dwojga, na talerzach nie zostanie ani odrobina. Zapieka się go w małym naczyniu żaroodpornym i podaje prosto z pieca. Palce lizać!


