Kategoria: Kolacje
Domowy chlebek kukurydziany
W tym chlebku o pięknej żółtej barwie wyczujemy smak suszonych pomidorów, kukurydzy i zielonej papryki. To wspaniały dodatek do zup, przystawek, mięsa i drobiu z grilla oraz sałatek. Można go też pokroić na kwadratowe kawałki, a każdy nadziać chudym serkiem kremowym i kruchymi, surowymi warzywami.
Łatwe guacamole
Aby szybko rozetrzeć awokado, należy obrane połówki włożyć do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Gofry
Gofry wystarczą na sute śniadanie dla dwóch głodnych osób. Podajemy przepis na 4 podwójne gofry.
Sałatka z kurczaka, pomidorów i fety
Tuż przed podaniem można dodać do sałatki awokado pokrojone w plastry.
Omlet po wiedeńsku
W dni, kiedy spieszysz się rano do pracy, najlepszym pomysłem na śniadanie jest omlet po wiedeńsku. Porcję dla jednej osoby przygotowuje się w kuchence mikrofalowej w niecałe dwie minuty.
Tarta z warzywami
Każdy kawałek tej smakowitej tarty zawiera dużo błonnika i innych substancji odżywczych, takich jak witamina C i beta-karoten.


