Kategoria: Kolacje na zimno
 
            Marokańska sałatka z kuskusem
Sałatka ta znakomicie smakuje z kotletami z jagnięciny lub polędwicą i jogurtem naturalnym.
 
            Pomarańczowa sałatka z cieciorką z sosem tahini
Jeśli pomarańcze są bardzo słodkie można dodać trochę soku z cytryny. Sałatkę można przygotować wcześniej.
 
            Humus z chrupiącą pitą
Miękkie chlebki pita po polaniu oliwą i podgrzaniu na grillu stają się chrupiące. Doskonale smakują z humusem, który ma kremową konsystencję, a ponadto jest bogaty w białko, witaminy i minerały.
 
            Sałatka z fasoli
Ta sałatka znakomicie pasuje do wszelkich grillowanych mięs. Nadaje się również na piknik, lecz pamiętajmy, że należy polać ją sosem tuż przed podaniem.
 
            Kanapki z tuńczykiem i salsą
Salsa nie tylko wzbogaca smak tuńczyka z puszki, lecz również sprawia, że staje się on bardziej soczysty bez konieczności dodawania oleju. Awokado zapewnia mu zaskakująco kremową konsystencję, a także dodaje mnóstwo „dobrych” kwasów tłuszczowych.
 
            Chłodnik ogórkowy
Chłodnik to doskonałe rozwiązanie na gorące miesiące. Ogórek dodaje z kolei potrzebnych witamin i składników mineralnych. Idealne połączenie na talerzach.

 
                                         
                                         
                                         
                                        
 
                                         
                                        