Kategoria: Kolacje na zimno

Milenijna sałatka szefa kuchni
Ta klasyczna sałatka zawiera zdrowe dodatki – zielone warzywa liściaste, pieczoną kolorową paprykę, chude mięso z piersi kurczaka i kozi ser.

Roladki sushi
Te roladki, jak większość potraw japońskich, zawierają niewiele tłuszczu. Wszystkie składniki są łatwo dostępne, można je zatem przyrządzić samemu. Należy użyć specjalnego ryżu do sushi, który po ugotowaniu lekko się klei.

Sałata jesienna
Ta sałatka to zdrowe i pyszne drugie śniadanie, które zrobisz w 20 minut.

Kanapeczki z krewetkami
Kanapeczki z pewnością zrobią wrażenie na gościach podczas imprezy, a jedna zawiera tylko 43 kcal.

Grzanki z marynowaną cebulą i sardynkami
Sardynki z puszki warto opłukać, by pozbyć się sodu dodanego do oleju. Należy obchodzić się z nimi delikatnie, ponieważ mogą się rozpaść podczas płukania.

Sałatka ziemniaczana z jajkiem i boczkiem
Małych młodych ziemniaków nie trzeba obierać, ponieważ mają cienką skórkę. Gdy ugotujemy je w mundurkach, nie stracą smaku ani zdrowego błonnika.