Kategoria: Kolacje na zimno

Pasztet z kurzych wątróbek
Ten sycący pasztet o gładkiej konsystencji jest łatwy i szybki do przygotowania. Podawaj go z plastrami jabłka, podpieczonymi w tosterze kromkami bagietki lub z macą. Jeśli chcesz przygotować pyszną przekąskę, rozsmaruj go na toście.

Sandwicze bostońskie
Sandwicze nie muszą być nudne. Wystarczy zamiast masła lub majonezu użyć do posmarowania pieczywa samodzielnie przygotowanej pasty.

Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.

Sałatka z prosciutto, gruszką i serem pleśniowym
Ta efektowna, prosta sałatka wyśmienicie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Pudding Yorkshire
Ten pudding jest idealnym dodatkiem do mięsnych potraw i z powodzeniem może zastąpić ziemniaki albo pieczywo.

Sałatka z karczochami
Mieszanka karczocha, papryki, selera i sałat to bomba witaminowa, która świetnie smakuje.