Kategoria: Kolacje na zimno

Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.

Sałatka z prosciutto, gruszką i serem pleśniowym
Ta efektowna, prosta sałatka wyśmienicie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Pudding Yorkshire
Ten pudding jest idealnym dodatkiem do mięsnych potraw i z powodzeniem może zastąpić ziemniaki albo pieczywo.

Sałatka z karczochami
Mieszanka karczocha, papryki, selera i sałat to bomba witaminowa, która świetnie smakuje.

Sandwicze z pastą jajeczną
Pyszne kanapki z pastą jajeczną domowej roboty. Proponujemy wykorzystać chleb razowy.

Razowiec na zimę
Zarodki pszenicy i otręby znajdujące się w mące razowej zawierają witaminę E i błonnik – substancje, które ulegają zniszczeniu podczas produkcji mąki białej. Dynia dostarcza dodatkowej dawki błonnika.