Kategoria: Kolacje na zimno

Pomidory z mozzarellą
Prosta, ale smaczna i zdrowa kolacja. Pomidory z mozarellą mają mnóstwo zdrowych właściwości odżywczych. Do podania z pieczywem.

Kedgeree z wędzonego łupacza
Kedgeree to tradycyjne danie kuchni indyjskiej, przyrządzane z ryżu i wędzonej ryby. Możemy je podawać na lunch czy kolację albo jako sałatkę, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem lub z ciepłym chlebem naan.

Sandwicze champion z wołowiną
Te sandwicze nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Szwedzki chleb żytni
Z tego przepisu wychodzą aż 3 bochenki chleba, więc część można zamrozić i wykorzystać później.

Sałatka z pieczywem kukurydzianym
Ta sałatka świetnie sprawdza się podczas imprez jako przekąska, ale też jako drugie śniadanie do pracy.

Pasztet szpinakowy z serem, papryką i porami
Witamina C, której jest bardzo dużo w papryce, ułatwia organizmowi wchłanianie żelaza zawartego w szpinaku. Kwas foliowy – jeden ze składników papryki i porów – wzmaga produkcję czerwonych krwinek.