Kategoria: Kolacje na ciepło

Przepis na placki z cukinii. Pyszny sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw
Placki z cukinii to idealne rozwiązanie na lekki obiad lub kolację, szczególnie w sezonie letnim, gdy cukinie są w pełni swojej świeżości.

Pad thai z krewetkami. Egzotyczny obiad gotowy w mniej niż 30 minut
Pad Thai to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni tajskiej, którą pokochał cały świat. Aromatyczny makaron sojowy z krewetkami, jajkiem i orzechami to idealna propozycja na szybki obiad lub kolację.

Aksamitny sos holenderski. Idealny dodatek do szparagów i jajek
Sos holenderski to jeden z najbardziej wykwintnych i pożądanych dodatków do szparagów. Ta aksamitna, bogata emulsja masła i żółtek zachwyca delikatnym, maślanym smakiem z nutą cytryny.

Faszerowana cukinia. Przepis na pyszny obiad
Cukinia faszerowana mięsem i ryżem to doskonały wybór zarówno na codzienny posiłek, jak i na specjalne okazje.

Faszerowana papryka z ryżem i mięsem. Gotowa w 30 minut
Faszerowana papryka to moje ulubione danie na kolację. To tania i pyszna kolacja, wystarczająca nawet na kilka dni.

Pieczeń rzymska z jajkiem. Efektowne danie na wielkanocny stół
Pieczeń rzymska to prosty przepis z zachwycającą niespodzianką w nadzieniu. Pokrojony na pół, a potem na plastry skrywa w sobie pyszne jajko na twardo. To idealny kawałek mięsa na Wielkanoc.