Kategoria: Impreza

Strogonow z wątróbki
Strogonow to znana potrawa pochodząca z kuchni rosyjskiej, przyrządzana z małych kawałków polędwicy wołowej. My nieco zmodyfikujemy ten przepis i użyjemy wątróbki jagnięcej.

Cytrusowa pobudka
Bardzo pobudzający napój ze świeżych cytrusów, delikatnie słodzony i doprawiony odrobiną mięty i skórki z limonki.

Przegrzebki z patelni
Szybkie i wykwintne danie, którym zaskoczysz swoich gości podczas spotkania towarzyskiego.

Sałata jesienna
Ta sałatka to zdrowe i pyszne drugie śniadanie, które zrobisz w 20 minut.

Kulki serowo-cytrynowe
Domowe praliny to świetna alternatywa dla kupnych słodyczy. Smakują lepiej, a do tego doskonale znasz ich skład.

Spaghetti z sosem puttanesca
Puttanesca jest to ostry włoski sos o bogatym smaku. W tym przepisie zawiera mniej kaparów, anchois i oliwek niż w wersji tradycyjnej, dzięki czemu dostarcza mniej tłuszczu.