Kategoria: Impreza
Sos barbecue z Jamajki
To pyszny sos, który cudownie komponuje się z pieczonym lub grillowanym mięsem.
Superbrownie
Za sprawą płatków czekolady i orzechów makadamia w cieście superbrownie to wielka, słodka uczta. Ciasto jest bardzo sycące, więc można je podzielić na malutkie kawałki i poczęstować wielu łasuchów.
Pizza z serem pleśniowym
Wystarczy jeden kęs pizzy z serem pleśniowym, żeby się przekonać, że mięso w pizzy wcale nie jest niezbędne. Bazylia, czosnek, pomidory i ser pleśniowy zapewniają tej potrawie wspaniały smak.
Sałatka makaronowa z bekonem
Makaron do tej sałatki należy gotować al dente. Nie można go przegotować, bo będzie się rozpadał w sałatce.
Paluszki serowe z sezamem
Kruche serowe paluszki smakują najlepiej podane zaraz po wyjęciu z piekarnika. Przygotowuje się je z mąki razowej zmieszanej z pszenną z dodatkiem żółtek jajek i świeżo startego parmezanu. Są pożywne, a jednocześnie nie są ciężkostrawne.
Wędzony kurczak z awokado i serem
W tym przepisie ser brie można zastąpić fetą lub serem pleśniowym.
Pikantne żeberka
Żeberka w ostrym stylu. Z propozycji mogą skorzystać ci, którzy lubią tradycyjne potrawy w zdecydowanie ognistym charakterze. Porcję chili zawsze można wzmocnić!
Pikantna sałatka pomidorowa
Wyszukajmy do tej sałatki najsmaczniejsze dostępne na rynku pomidory, bo efekt bardzo od nich zależy. Sałatka ma świeży i pikantny smak dzięki dodaniu cytryny, świeżej kolendry oraz mięty. Jej smak możemy z łatwością zmienić, jeśli użyjemy innych świeżych ziół i przypraw, takich jak cebula i czosnek.
Rożki z owocami morza
Rożki z owocami morza to oryginalna przekąska, która zrobi furorę na każdej imprezie.
Wspaniały placek z jabłkami
Przepyszny (stąd jego wspaniałość) placek z jabłkami. Danie idealne do postawienia na świąteczny stół. Smakuje najlepiej z bitą śmietaną!