Kategoria: Impreza

Opiekane tofu
Marynowane „steki” z tofu można podawać na gorąco, w temperaturze pokojowej lub na zimno. Jedna porcja głównego dania powinna się składać z dwóch kawałków, natomiast na porcję przystawki wystarczy jeden. Danie to można też podać jako przystawkę lub zakąskę.

Sałatka makaronowa z owocami
Ananas i gruszka nadają tej sałatce słodki posmak, a pieprz kajeński i odrobina octu balsamicznego sprawiają, że jest pikantna. Sałatka zawiera też makaron, chudą szynkę, ostry ser, owoce i warzywa. Jest dość pożywna, więc możemy ją podawać jako podstawowe danie na lunch albo na kolację.

Placek warzywny
Ten pełen witamin placek jest tak smaczny, że podany na obiad zadowoli nawet najzagorzalszych mięsożerców.

Pieczone warzywa korzeniowe
Pasternak i marchew są ze sobą spokrewnione, lecz choć oba warzywa zawierają dużo błonnika, pod względem odżywczym znacznie się różnią. Marchew jest wyjątkowo bogata w beta-karoten, natomiast pasternak w potas. Pieczone z imbirem i cynamonem nabierają wspaniałego smaku.

Biała zupa chili
Jeśli nigdy jeszcze nie jedliście białej zupy chili to najwyższy czas to zmienić. Jest pyszna i łatwa w wykonaniu.

Ciastka migdałowo-kokosowe
Ciastka migdałowo-kokosowe to wspaniały poczęstunek na deser, a także na każdą inną okoliczność. Smak ciastek zależeć będzie od jakości czekolady użytej do jego przygotowania.