Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Kategoria: Impreza

Kategoria: Impreza

Królik duszony z cieciorką po hiszpańsku

Królik duszony z cieciorką po hiszpańsku

W Hiszpanii, z której pochodzi przepis na tę pikantną potrawę, cieciorka jest bardzo popularna. Często dusi się ją z niewielką ilością mięsa i warzywami. Przyrządzone w ten sposób jednogarnkowe danie jest wyjątkowo pyszne i pożywne. Najlepiej podawać je z kromkami wiejskiego chleba i zbierać nim smakowity sos!

Jajka faszerowane na sałatce

Jajka faszerowane na sałatce

Wgłębienia w połówkach białka ugotowanego na twardo jajka są doskonałymi pojemnikami na smaczne nadzienie – w tym wypadku z marchewki i szczypiorku. Takie jajka bardzo ładnie wyglądają udekorowane warzywami i roszponką. Żeby przyrządzić pożywny i kompletny lunch, wystarczy podać pieczywo z pestkami i ziarnami.