Kategoria: Impreza
Błyskawiczne burrito
Znane danie kuchni meksykańskiej na śniadanie. Przygotujesz je w zaledwie 15 minut, przygotuj tylko składniki!
Sałatka makaronowa z serem pleśniowym
Zaletą naszej sałatki jest wspaniały sos vinegret z orzechami włoskimi. W dodatku najlepszy smak uzyskamy, dodając plasterki bekonu.
Wiejska sałatka z grillowanych warzyw i rigatoni
Grillowane warzywa znakomicie smakują w połączeniu z grubym makaronem i lekko pikantnym sosem. Jeśli podajemy tę sałatkę jako dodatek do grillowanego mięsa – wystarczy jej na 6–8 porcji.
Łamańce orzechowe
Zamiast mieszanki orzechów do masy na łamańce można dodać tylko orzeszki ziemne lub migdały.
„Cztery pory roku” – pizza na imprezę
Pyszna pizza z różnymi dodatkami – każdy znajdzie na niej coś dla siebie. Nie ustępuje smakiem gotowym pizzom, choć zawiera mniej soli i tłuszczu.
Śliwki z miodem w papilotach
Pieczenie w papilotach oznacza, że pieczemy potrawy w piekarniku w papierowych zawiniątkach, dzięki którym zachowują one wszystkie soki. Ważne jest, by papiloty przygotowywać z odpowiedniego papieru, odpornego na wilgoć.
Półmisek grillowanych warzyw
Warzywa po usmażeniu można przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej do 3 godzin albo w lodówce 2 dni. Podaje się je wtedy schłodzone, a schłodzoną salsę i camembert dodaje do nich tuż przed podaniem.
Żurawinowe kulki mięsne
Z 900 g mielonej wołowiny otrzymuje się 84 klopsiki. Wystarczy ich dla licznie zgromadzonych gości na sporym przyjęciu. Żurawinowe kulki mięsne podaje się z sosem słodko-kwaśnym. Zapewne będą wszystkim smakować.
Kaczka faszerowana
Kaczkę należy nadziewać tuż przed wstawieniem do piekarnika. Farsz powinno się nakładać luźno, ze względu na to, że może zwiększyć objętość podczas pieczenia.
Szybkie sposoby na sałatki
Jedzenie urozmaicone sałatkami jest bardziej kolorowe, zdrowe i dostarcza więcej składników odżywczych. Proponowane tu sałatki można zestawiać z mięsem lub rybą.