Kategoria: Impreza
 
            Tajskie pałeczki
Kolendrę warto kupować w doniczkach, ponieważ można wtedy wykorzystać również jej korzenie, a te są ważnym składnikiem tajskiej kuchni. Należy je dokładnie opłukać i dodawać do potraw w całości, żeby jedzenie miało prawdziwie tajski smak.
 
            Sałatka meksykańska z wołowiną i chili
Na krótko przed podaniem warto włożyć nachos do piekarnika i posypać nimi sałatkę, gdy będą ciepłe.
 
            Karmelizowane banany
Apetyczne słodkie banany świetnie smakują z ciepłymi naleśnikami, lodami lub bitą śmietaną.
 
            Sandwicze z pastą jajeczną i ogórkami
Smaku tym kanapkom dodają warzywa, których wbrew pozorom jest sporo.
 
            Stek z rusztu z pomidorami, cebulą i pieczarkami
Ciepła pogoda i grill to świetna okazja na eksperymenty. Jednym z nich może być nasz stek z warzywami.
 
            Sos barbecue z Jamajki
To pyszny sos, który cudownie komponuje się z pieczonym lub grillowanym mięsem.

 
                                         
                                         
                                         
                                        
 
                                         
                                        