Kategoria: Impreza
 
            Kotlety cielęce po francusku
Pożywne kotlety cielęce to dobry pomysł na świąteczny stół. W naszej propozycji do potrawy dodajemy wywar drobiowy i parmezan.
 
            Małe pizze z kiełbasą drobiową
Ciasto na pizzę najlepiej przygotować samodzielnie, ale zaoszczędzimy trochę czasu, jeśli kupimy gotowe w supermarkecie. Jeśli jest mrożone, należy je zostawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej, aby się rozmroziło. Można też użyć czterech gotowych małych spodów do pizzy.
 
            Pasta z łososia z rukwią wodną
Pasta ze świeżego łososia jest łatwa i szybka do przygotowania. Podana z rukwią wodną i chrupiącymi grzankami albo cienko pokrojonym żytnim chlebem będzie smacznym wstępem do dania głównego.
 
            Kula serowa fiesta
Jeśli chcesz, żeby potrawa z serem miała wyrazisty smak, wybierz ostry cheddar.
 
            Wieprzowina słodko-kwaśna
Już od kilku lat sos słodko-kwaśny jest w Polsce znany i lubiany. Wystarczy polać takim sosem ze słoika kilka kawałków podsmażonego mięsa i już mamy pyszne danie. Obiecujemy, że sos wykonany według naszego przepisu będzie jeszcze smaczniejszy niż kupowany w słoiku czy chińskiej budce.
 
            Babeczki z truskawkami i jogurtem
Te pyszne owocowe babeczki dostarczają sporo wapnia, który jest obecny w chudym jogurcie greckim, i błonnika zawartego w truskawkach. A zamiast truskawek zawsze można użyć malin lub jagód.

 
                                         
                                         
                                         
                                        
 
                                         
                                        