Kategoria: Impreza
Baranina w chlebie pitta
Ciepła pitta wypełniona pikantną baraniną i kruchą sałatą to północnoafrykańska potrawa na szybki i smaczny lunch. Chudą baraninę smaży się z czosnkiem, imbirem, sosem harissa i miętą.
Glazurowane warzywa
Warzywa można obgotować dzień wcześniej, a następnie wystudzić je w misce z zimną wodą i lodem, odsączyć i wstawić do lodówki. Przed podaniem odgrzać warzywa w glazurze.
Deser malinowo-truskawkowy
Słodki, owocowy i kolorowy deser do błyskawicznego podania. W naszej propozycji małą ilością kalorii!
Sałata z bekonem i jajkiem
Unikalne połączenie sałaty, bekonu i jajka, a także licznych dodatków, takich jak cebula czy sok z cytryny.
Ziemniaki faszerowane wołowiną
Faszerowane ziemniaki to świetny pomysł na lunch, albo przekąskę podczas rodzinnego przyjęcia.
Toskańska panzanella
Zioła można uprawiać latem w ogródku albo na balkonie, zimą zaś w doniczkach w domu. Świeże zioła są w tej sałatce o wiele bardziej aromatyczne niż suszone.
Mus cytrynowy z truskawkami
Oto pomysł na deser z truskawkami, który warto przyrządzić w czasie sezonu na te owoce. Poza sezonem możemy wykorzystać inne świeże owoce. Ten mus jest wyjątkowo lekki i zdrowy.
Zapiekanka rybna z ziołami
Wędzony łupacz i witlinek w delikatnym sosie, z chrupiącą ziołowo-serową skórką, na pewno będą smakowały całej rodzinie.
Gado gado
Sos satay można łatwo i szybko przygotować samemu albo wykorzystać gotowy.
Małże ze szpinakiem
Zawierają dużo żelaza, które jest niezbędne do wytwarzania hemoglobiny, i cynku, wzmacniającego system odpornościowy.