Kategoria: Impreza
Pieczone wachlarze z ziemniaków
Takie ziemniaki to doskonały dodatek do mięs i drobiu.
Pomarańczowa sałatka z cieciorką z sosem tahini
Jeśli pomarańcze są bardzo słodkie można dodać trochę soku z cytryny. Sałatkę można przygotować wcześniej.
Bezy z niespodzianką
Bezy z płatkami czekolady i orzechami po prostu rozpływają się w ustach.
Szparagi, szalotki i czosnek z grilla
Szparagi z grilla można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdej z tych wersji smakują znakomicie.
Skrzydełka kurczaka w marynacie miodowo-sojowej
Skrzydełka kurczaka marynowane w zalewie z sosu sojowego, miodu i imbiru są znakomitą szybką przekąską. Będą ostrzejsze w smaku, jeśli do marynaty dodamy posiekaną papryczkę chili.
Pizza z kurczakiem
Do pizzy można dodać pieczoną czerwoną paprykę pokrojoną w paski, a zamiast pesto z suszonych pomidorów użyć pesto z bazylii.


