Kategoria: Impreza
Kolorowe szaszłyki warzywne z małżami
Szaszłyki z owocami morza to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych.
Pizza z pomidorami i sałatą
Pizza i sałata nie muszą być podawane oddzielnie. Można je połączyć w jedno lekkie i zdrowe danie.
Błyskawiczne gumbo
Bardzo prosty przepis na danie, które powstało bardzo dawno temu w Luizjanie. Co ciekawe, bez dodatku bekonu (jak na kuchnię amerykańską).
Letnia herbata owocowa
Herbatę w torebkach zalewa się wrzątkiem i odstawia na 3 do 5 minut, w zależności od gatunku. Torebkę należy usunąć natychmiast po zaparzeniu, aby herbata nie nabrała nieprzyjemnego, gorzkiego smaku.
Domowa lemoniada
W upalne dni nie ma nic lepszego na orzeźwienie niż własnoręcznie przygotowana lemoniada.
Sałatka ziemniaczana na ciepło
Ziemniaki sałatkowe nie rozpadają się po ugotowaniu w odróżnieniu od ziemniaków z dużą zawartością skrobi, które bardziej nadają się na purée lub na kopytka.
Pikantne kakao po meksykańsku
Pikantne kakao po meksykańsku to napój przyprawiony cynamonem i gałką muszkatołową. Dostarcza dużo wapnia i magnezu.
Steki czosnkowe z grilla
Idealny pomysł na unikalną potrawę z grilla w amerykańskim stylu.
Cannelloni z kurczakiem i ricottą
Grube rurki makaronu cannelloni faszeruje się najczęściej wołowiną lub cielęciną. My proponujemy lżejszy farsz z kurczaka i większej ilości warzyw. Cannelloni można nafaszerować wcześniej i włożyć do lodówki, a potem wyjąć i upiec w dogodnym czasie. Jako dodatek można podać świeże pieczywo i zieloną sałatę.
Kanapki z tuńczykiem i salsą
Salsa nie tylko wzbogaca smak tuńczyka z puszki, lecz również sprawia, że staje się on bardziej soczysty bez konieczności dodawania oleju. Awokado zapewnia mu zaskakująco kremową konsystencję, a także dodaje mnóstwo „dobrych” kwasów tłuszczowych.