Kategoria: Do pracy

Cytrynowa pasta z pstrąga
Pastę z wędzonej ryby możesz przygotować zarówno na kolację w gronie najbliższej rodziny, jak i dla gości. Ładnie wygląda podana na łódeczkach ze skórki cytryny, z pełnoziarnistymi tostami.

Orientalna sałatka ryżowa
Do tej sałatki najlepszy jest ryż jaśminowy. Można też wzbogacić ją o kawałki kurczaka.

Kurczak stir-fry
Szybkie i łatwe do przygotowania danie ze składników, które nie wymagają wielu przygotowań: pomidorów, papryki, cukinii i smażonego kurczaka.

Gazpacho z grzankami czosnkowymi
Hiszpański chłodnik z pomidorów, papryki i odrobiny czosnku to doskonałe połączenie zdrowych, niskokalorycznych produktów. Najlepiej podawać go w filiżankach jako przystawkę lub na talerzach jako lekką kolację.

Muffinki z malinami i migdałami
Warto użyć wypieków, takich jak te pyszne muffinki, pełne przeciwutleniaczy (zadziwiająco bogatym ich źródłem są migdały), aby wprowadzić do diety nieco mleka sojowego. Można nim zastępować mleko krowie w tych samych proporcjach.

Frittata z makaronem
Makaron może zastąpić ziemniaki w omletach, paellach i frittatach. Przyrządź takie danie, gdy zostaną ci resztki makaronu z poprzedniego dnia. Frittata z delikatną szynką i mnóstwem warzyw świetnie smakuje z sałatką z pomidorów i cukinii. Danie jest proste, ale pożywne; podane z chlebem stworzy pyszny lunch.