Kategoria: Do pracy

Toskańska panzanella
Zioła można uprawiać latem w ogródku albo na balkonie, zimą zaś w doniczkach w domu. Świeże zioła są w tej sałatce o wiele bardziej aromatyczne niż suszone.

Bajgle z pastą serowo-ziołową
Odrobina natki pietruszki w potrawach nadaje im świeży aromat i piękny zielony kolor, jednak dopiero kiedy jest jej dużo, można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. W tej pysznej paście z chudego serka kremowego jest sporo zieleniny, więc smakuje wybornie i dostarcza organizmowi wielu wartości odżywczych.

Gado gado
Sos satay można łatwo i szybko przygotować samemu albo wykorzystać gotowy.

Mus jogurtowo-bananowy z cynamonem
Mus powinien zastygać w lodówce przez całą noc, w tym samym czasie, kiedy będą się namaczały suszone owoce. Możemy też przygotować błyskawiczną wersję: nie używać żelatyny, a gotową potrawę podać z plasterkami świeżych owoców zamiast suszonych. W każdej wersji będzie pyszny.

Sałatka z pomidorów, ogórków i karczochów
Ta sałatka doskonale smakuje z grillowanym kurczakiem lub stekiem. Żeby miała bardziej wyrazisty smak można wymieszać olej z karczochów z sokiem z cytryny.

Wspaniałe drożdżówki cynamonowe
Drożdżówki to wspaniały pomysł na drugie śniadanie. Prezentujemy przepis, dzięki któremu możemy je przygotować samodzielnie w domu!