Kategoria: Do pracy

Sałatka z kaczką i przyprawą pięć smaków
Tę sałatkę warto przyrządzić, kiedy zostało nam trochę pieczonej kaczki z poprzedniego dnia. Możemy wtedy użyć mięsa z wszystkich części, nie tylko z piersi.

Makaron z fetą i miętą
Warto kupić fetę w oliwie. Oliwę tę można będzie wykorzystać do doprawienia makaronu.

Sałata z bekonem i jajkiem
Unikalne połączenie sałaty, bekonu i jajka, a także licznych dodatków, takich jak cebula czy sok z cytryny.

Toskańska panzanella
Zioła można uprawiać latem w ogródku albo na balkonie, zimą zaś w doniczkach w domu. Świeże zioła są w tej sałatce o wiele bardziej aromatyczne niż suszone.

Bajgle z pastą serowo-ziołową
Odrobina natki pietruszki w potrawach nadaje im świeży aromat i piękny zielony kolor, jednak dopiero kiedy jest jej dużo, można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. W tej pysznej paście z chudego serka kremowego jest sporo zieleniny, więc smakuje wybornie i dostarcza organizmowi wielu wartości odżywczych.

Gado gado
Sos satay można łatwo i szybko przygotować samemu albo wykorzystać gotowy.