Kategoria: Do pracy
Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb przygotowuje się bardzo szybko ponieważ jest robiony na sodzie. Naszą wersję z rodzynkami można jeść nawet bez dodatków.
Sałatka makaronowa z bekonem
Makaron do tej sałatki należy gotować al dente. Nie można go przegotować, bo będzie się rozpadał w sałatce.
Zwykły bochenek chleba
Ten podstawowy przepis na bochenek chleba można urozmaicać na wiele sposobów. Wystarczy użyć do wyrabiania ciasta innej mąki lub dodać do niego ziół, orzechów, sera, oliwek, pestek, rodzynek i uformować małe bochenki.
Grahamki z maślanką
Grahamki z maślanką robi się z mąki Grahama. Smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie i zdrowe.
Tradycyjne ciasto marchewkowe
Tradycyjne ciasto marchewkowe to uniwersalna propozycja zarówno na rodzinny, codzienny stół jak i na przyjęcie gości. Można się nim podzielić również w pracy.
Sałatka ziemniaczana z bekonem
Sałatka ziemniaczana z bekonem jest pyszna i chrupiąca. Wyborny smak zawdzięcza kremowemu dressingowi z majonezu i kwaśnej śmietany.


