Kategoria: Do pracy

Sałatka z fasoli
Ta sałatka znakomicie pasuje do wszelkich grillowanych mięs. Nadaje się również na piknik, lecz pamiętajmy, że należy polać ją sosem tuż przed podaniem.

Sałatka z ogórka, rzodkiewki i groszku
W groszku i rzodkiewce jest dużo kwasu foliowego i witaminy C. Obie te substancje odżywcze korzystnie wpływają na serce.

Kanapki z tuńczykiem i salsą
Salsa nie tylko wzbogaca smak tuńczyka z puszki, lecz również sprawia, że staje się on bardziej soczysty bez konieczności dodawania oleju. Awokado zapewnia mu zaskakująco kremową konsystencję, a także dodaje mnóstwo „dobrych” kwasów tłuszczowych.

Kanapki z łososiowymi ciasteczkami
Jeśli smak łososia z puszki jest dla kogoś zbyt intensywny, niech przyrządzi tę kanapkę z wędzonym łososiem, sprzedawanym w foliowych opakowaniach. Jeśli jednak ten pierwszy przypada nam bardziej do gustu, użyjmy go 450 g.

Chleb ziemniaczany
Bochenek z błyszczącą skórką wygląda bardzo apetycznie. Ziemniaki dostarczają dużej ilości potasu oraz witamin C i B6.

Sałatka panzanella z kurczakiem
Włoska panzanella w wydaniu z kurczakiem sprawdzi się podczas wiosennych spotkań przy grillu.