Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Kategoria: Do pracy

Kategoria: Do pracy

Bajgle z pastą serowo-ziołową

Bajgle z pastą serowo-ziołową

Odrobina natki pietruszki w potrawach nadaje im świeży aromat i piękny zielony kolor, jednak dopiero kiedy jest jej dużo, można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. W tej pysznej paście z chudego serka kremowego jest sporo zieleniny, więc smakuje wybornie i dostarcza organizmowi wielu wartości odżywczych.

Mus jogurtowo-bananowy z cynamonem

Mus jogurtowo-bananowy z cynamonem

Mus powinien zastygać w lodówce przez całą noc, w tym samym czasie, kiedy będą się namaczały suszone owoce. Możemy też przygotować błyskawiczną wersję: nie używać żelatyny, a gotową potrawę podać z plasterkami świeżych owoców zamiast suszonych. W każdej wersji będzie pyszny.