Kategoria: Dla dzieci

Ryż z serem i szparagami
Jest to bardzo proste i atrakcyjne danie wegetariańskie. Ryż gotujemy w wywarze, mieszamy z groszkiem, szparagami i serem, a potem zapiekamy, najlepiej każdą porcję w osobnej foremce.

Jedno danie na kilka sposobów – ratatuja
Ratatuja – klasyczne danie z duszonych warzyw – to doskonały dodatek do mięsa, kurczaka czy ryby.

Sycąca zupa ziemniaczana
Zupa ziemniaczana nie nadaje się do zamrażania, ale można ją przechowywać kilka dni w lodówce.

Pieczone pierożki z jabłkami
Słodkie pierożki z dodatkiem jabłek. Ciekawy pomysł na śniadanie w sobotę. Pierożki można także polać miodem.

Placuszki z ricotty ze świeżymi owocami
Aby miód uzyskał płynną konsystencję, wystarczy podgrzewać go kilka sekund w kuchence mikrofalowej.

Małe ciasto bananowo-orzechowe
Banany i orzechy to niezwykle smaczne połączenie, które bardzo pasuje do kawy.