Kategoria: Dla dzieci

Owsianka migdałowa
Migdały urozmaicają smak tradycyjnej owsianki, bogatej w białko i błonnik, a ponadto zwiększają w niej zawartość przeciwutleniaczy.

Cytrusowa pobudka
Bardzo pobudzający napój ze świeżych cytrusów, delikatnie słodzony i doprawiony odrobiną mięty i skórki z limonki.

Krem z zielonego groszku i pesto
Zupę można posypać wiórkami parmezanu lub pecorino albo dodać świeże listki bazylii.

Smażony kurczak po wiejsku
Po co kupować całego kurczaka, skoro można przyrządzić smażonego kurczaka po wiejsku z samych udek i podudzi?

Zapiekanka z czterech odmian fasoli i polenty
Trudno wyobrazić sobie potrawę zawierającą więcej błonnika niż ta pyszna zapiekanka! Dostarcza go fasola i mąka kukurydziana. Danie to zawdzięcza warzywom witaminy, w tym kwas foliowy, a także przeciwutleniacze, które zwalczają liczne choroby.

Pasta z sera feta i czosnku
Przygotujesz ją błyskawicznie, a świetnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki śniadaniowe, jak również z krakersami jako przekąska.