Kategoria: Dla dzieci
Ziemniaki faszerowane wołowiną
Faszerowane ziemniaki to świetny pomysł na lunch, albo przekąskę podczas rodzinnego przyjęcia.
Kotlety cielęce w panierce z musztardy i szałwii
Kotlety cielęce każdemu będą smakować. Piecze się je w panierce z musztardy i szałwii, dzięki czemu nabierają ciekawego smaku.
Naleśniki
To przepis na idealne i zawsze udane naleśniki. Wystarczą ulubione dodatki i świetne śniadanie gotowe.
Bajgle z pastą serowo-ziołową
Odrobina natki pietruszki w potrawach nadaje im świeży aromat i piękny zielony kolor, jednak dopiero kiedy jest jej dużo, można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. W tej pysznej paście z chudego serka kremowego jest sporo zieleniny, więc smakuje wybornie i dostarcza organizmowi wielu wartości odżywczych.
Stratta z szynką i brokułami
Strattę z szynką i brokułami przygotowuje się wieczorem i piecze następnego dnia rano. To dobra propozycja dla osób, które dbają o linię. Szynka zastępuje w niej kiełbasę, więc zawartość tłuszczu, kalorii i sodu jest mniejsza niż w podobnych potrawach.
Kanapki z bananem i masłem orzechowym
Kanapka z masłem orzechowym to klasyczna amerykańska przekąska. Podobno był to ulubiony przysmak Elvisa Presleya – króla rock and rolla.


