Kategoria: Dla dzieci
Plasterki jabłek w glazurze
W glazurze najlepiej będą smakowały jabłka Golden Delicious, które są słodkawe, soczyste i kruche. Te jabłka są dobre na surowo, ale w glazurze będą pysznym deserem.
Omlet serowy à la suflet
Omlet świetnie smakuje z sałatą i gorącym pełnoziarnistym lub razowym tostem posmarowanym masłem.
Stek z tuńczyka z salsą rossa
W tym przepisie zamiast pomidora możemy dodać kilka pomidorków koktajlowych cherry i salsa będzie równie pyszna.
Jajecznica z wędzonym łososiem
Przygotujesz to śniadanie błyskawicznie, a jest nie tylko pyszne, ale też pełne wartości odżywczych.
Łosoś w panierce z orzechów pekan
Łosoś to ryba, która zawiera bardzo dużo kwasów omega-3, a w połączeniu z panierką z orzechów dostarczy jeszcze więcej wartości odżywczych.
Owsianka migdałowa
Migdały urozmaicają smak tradycyjnej owsianki, bogatej w białko i błonnik, a ponadto zwiększają w niej zawartość przeciwutleniaczy.
Cytrusowa pobudka
Bardzo pobudzający napój ze świeżych cytrusów, delikatnie słodzony i doprawiony odrobiną mięty i skórki z limonki.
Krem z zielonego groszku i pesto
Zupę można posypać wiórkami parmezanu lub pecorino albo dodać świeże listki bazylii.
Smażony kurczak po wiejsku
Po co kupować całego kurczaka, skoro można przyrządzić smażonego kurczaka po wiejsku z samych udek i podudzi?
Zapiekanka z czterech odmian fasoli i polenty
Trudno wyobrazić sobie potrawę zawierającą więcej błonnika niż ta pyszna zapiekanka! Dostarcza go fasola i mąka kukurydziana. Danie to zawdzięcza warzywom witaminy, w tym kwas foliowy, a także przeciwutleniacze, które zwalczają liczne choroby.