Kategoria: Dla dzieci

Bułki scones z batatami
Zawierają mało tłuszczów nasyconych, ponieważ dodaje się do nich olej zamiast masła.

Placek wiśniowo-serowy
Przepyszny placek owocowy! Jest słodki i wygląda bardzo ładnie.

Zupa szparagowo-groszkowa z miętą
Tę wyśmienitą zupę należy robić ze świeżych szparagów. Można ją przechowywać dzień lub dwa, więc warto przygotować dwie porcje, nawet jeśli gotujesz tylko dla siebie. Doskonale smakuje z minitostami z ricottą i pesto.

Chlebek słodowy z sułtankami
Ten pyszny słodki chlebek o wilgotnej konsystencji długo zachowuje świeżość. Najlepiej pokroić go na grube kromki i posmarować dżemem, konfiturą lub miękkim serkiem i podać do herbaty.

Praliny z masłem orzechowym
Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, możemy zrobić domowe praliny z masłem orzechowym. Przygotowuje się je w małych foremkach do lodu.

Muszle po meksykańsku
Z mielonego indyka i sosu pomidorowego robi się pyszny farsz do makaronu conchiglie. Danie to przypadnie do gustu każdemu.