Kategoria: Dla dzieci
Ciasto francuskie ze świeżymi figami
Ciasto francuskie będzie wspaniałą oprawą dla pysznych świeżych fig. Ten wyjątkowo prosty deser wygląda zachwycająco, a smakuje niebiańsko.
Smoothie z malin i buraków
Bogaty w witaminę C napój z buraków i malin, o żywym kolorze i wyśmienitej konsystencji, kusi zarówno smakiem, jak i wyglądem.
Gofry z dynią
Każdy kęs takiego wyśmienitego gofra dostarcza sporo beta-karotenu i błonnika. A może podamy je na śniadanie?
Letnie warzywa z grilla
Są pyszne zawsze, ale smak grillowanych warzyw można jeszcze poprawić pocierając je gałązką rozmarynu w trakcie grillowania.
Kurczak z kluseczkami
Kurczak z kluseczkami domowej roboty to nie tylko smaczne, ale też bardzo sycące danie obiadowe.
Pilaw z soczewicą i warzywami
Potrawy tego rodzaju są zazwyczaj czasochłonne, ale jeśli wykorzystamy mieszankę mrożonych warzyw i gotowy, marynowany imbir, możemy przygotować pilaw w 30 minut. Ta jednogarnkowa wegetariańska potrawa jest bogata w białko, węglowodany złożone oraz inne składniki odżywcze.
Muffinki malinowe
Jeśli wolisz jagody to w tym przepisie można wykorzystać je zamiast malin.
Babeczki z kremem cytrynowym
Przepyszne babeczki to wspaniałe zwieńczenie świątecznego posiłku. W tym przepisie proponujemy cytrynowe słodkości z dodatkiem waniliowej polewy.
Tradycyjna pasta jajeczna
Kanapki z pastą jajeczną to wspaniały pomysł na pożywne śniadanie. Nasz przepis jest dla początkujących, ale w efekcie możemy przygotować pyszne śniadanie.
Barszcz z chrupiącym purée
Pożywny barszcz serwowany z kremowym purée z dodatkiem chrupiących, surowych warzyw jest doskonałym lekiem na zimową chandrę. Rodzajów barszczu jest tyle, ilu jest kucharzy. Zupę często przecedza się, ale proponowana tu wersja zachowuje wszystkie składniki co do grama.