Kategoria: Dla dzieci

Paluszki serowe z sezamem
Kruche serowe paluszki smakują najlepiej podane zaraz po wyjęciu z piekarnika. Przygotowuje się je z mąki razowej zmieszanej z pszenną z dodatkiem żółtek jajek i świeżo startego parmezanu. Są pożywne, a jednocześnie nie są ciężkostrawne.

Kapusta au gratin
Kapusta zapieczona z innymi warzywami jest nie tylko pełna witamin, ale też ma niesamowity smak.

Makaron z pulpetami z kurczaka
Makaron z pulpetami smakuje doskonale, gdy doda się do niego tarty parmezan.

Zwykły bochenek chleba
Ten podstawowy przepis na bochenek chleba można urozmaicać na wiele sposobów. Wystarczy użyć do wyrabiania ciasta innej mąki lub dodać do niego ziół, orzechów, sera, oliwek, pestek, rodzynek i uformować małe bochenki.

Lody waniliowe
Domowe lody waniliowe? Nic prostszego, ale pod warunkiem, że masz maszynkę do lodów. Zrobisz je w 30 minut.

Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!