Kategoria: Diety

Najlepszy chłodnik z botwinki robiła moja babcia. Ten składnik był jej sekretem
Orzeźwiający chłodnik z botwinki to idealne danie na upalne dni. Ten tradycyjny polski przepis zawiera tajemniczy składnik, który zmienia zupę w arcydzieło.

Ile jajek można jeść tygodniowo? Eksperci wyjaśniają
Jajka przez długi czas były na cenzurowanym ze względu na zawartość cholesterolu. Obecnie badania potwierdzają ich wysoką wartość odżywczą – są doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, witamin oraz minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Faszerowana cukinia. Przepis na pyszny obiad
Cukinia faszerowana mięsem i ryżem to doskonały wybór zarówno na codzienny posiłek, jak i na specjalne okazje.

Białe ryby – dorsz, dorada, halibut. Które są najzdrowsze?
Białe ryby to prawdziwy skarb na naszych stołach. Są lekkostrawne, bogate w wartości odżywcze i niezwykle wszechstronne w kuchni.

To najzdrowsze ryby! Polacy zajadają się nimi w czasie Wielkiego Postu
Śledź to jedna z najzdrowszych ryb, którą warto spożywać nie tylko podczas Wielkiego Postu. Tradycyjnie kojarzona z okresem wyrzeczeń, ta zdrowa ryba powinna zagościć w…

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.