Kategoria: Danie na niedzielę

Kotlety de volaille
Klasyczne danie zawsze sprawdzi się jako świąteczny albo niedzielny obiad.

Medaliony wieprzowe po wiejsku
Przyrumienione na patelni polędwiczki podaje się z jabłkami, pieczarkami i sosem jabłkowym.

Glazurowany kurczak z pilawem ryżowym
Glazurowany kurczak z pilawem ryżowym to potrawa w sam raz dla dwóch osób. Należy jedynie wybrać odpowiednio małego kurczaka.

Sos berneński
Sos berneński to maślany sos zagęszczany żółtkami, który idealnie pasuje do steków.

Stek z grilla z ziemniakami w glazurze musztardowej
W tym przepisie chudy stek wołowy marynowany jest w zalewie miodowo-musztardowej i podawany z ziemniakami, które najpierw gotujemy, potem obtaczamy w tej samej zalewie i opiekamy.

Błyskawiczny placek z jabłkami
Placek z jabłkami można przygotować bardzo szybko, jeśli spód upiecze się z przygotowanego wcześniej i zamrożonego ciasta. Na gotowy spód wykłada się prażone jabłka ze słoika, a posypkę robi się z brązowego cukru, orzechów włoskich, płatków owsianych i wiórków kokosowych.