Kategoria: Danie na niedzielę

Duszona jagnięcina po irlandzku
W wersji tradycyjnej potrawę tę przygotowuje się z twardych, tłustych kawałków baraniny oraz ziemniaków, cebuli i ziół. My przyrządzimy ją z udźca jagnięcego, bo jest chudszy. Stanie się też bardziej kolorowa dzięki dodatkowi marchewki, a jej smak będzie równie wyborny.

Pieczony gardłosz atlantycki z warzywami
Soczysta ryba z dodatkiem warzyw. Alternatywą dla gardłosza może być dorsz.

Dorsz z kolendrą i limonką
Pieczony filet z dorsza z dodatkiem świeżej kolendry to pyszna propozycja obiadowa, którą szybko przygotujesz.

Kotlety de volaille
Klasyczne danie zawsze sprawdzi się jako świąteczny albo niedzielny obiad.

Medaliony wieprzowe po wiejsku
Przyrumienione na patelni polędwiczki podaje się z jabłkami, pieczarkami i sosem jabłkowym.

Glazurowany kurczak z pilawem ryżowym
Glazurowany kurczak z pilawem ryżowym to potrawa w sam raz dla dwóch osób. Należy jedynie wybrać odpowiednio małego kurczaka.